Avesta kommun

Yrkeslärare/instruktör till Industritekniska programmet, Karlfeldtgymnasiet

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Karlfeldtgymnasiet gör stora satsningar på elever i behov av särskilt stöd. Vi har speciallärare och specialpedagoger som driver vårt Studiero där elever ges möjlighet till särskilt stöd. Vi har också stödstugor i matematik, svenska och engelska. Alla elever ska synas och känna sig trygga och trivas på vår skola vilket genomförs genom ett bra och engagerat samarbete med elevhälsa, lärare och övrig personal. 

Skolan satsar på kombinationen idrott och studier. Vårt idrottsgymnasium tilltalar ungdomar i både ishockey och fotboll samt individuella idrotter och E-sport. Det centrala läget gör att det är gångavstånd till olika aktiviteter som ishall, fotbollsplan, skatepark eller simhall. 

Skolan har ca 800 elever och vi jobbar i programarbetslag som leds av en programutvecklare. Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats och söker dig som tycker om att jobba med ungdomar. Bli en av vår del av kompetenta personalgrupp där kunskap, engagemang och drivkraft blandas med utvecklingsbenägenhet och prestigelöshet. 

Industritekniska programmet satsar för att möta näringslivets behov av kvalificerad arbetskraft gällande driftsäkerhet och underhåll. 

Vill du bli en av oss? 
Välkommen med din ansökan. 

 

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som yrkeslärare/instruktör består av undervisning på gymnasieskolans Industritekniska program inom inriktningen driftsäkerhet och underhåll. Du ingår i programmets ämneslag och har ansvar för planering och utveckling av verksamheten tillsammans med dina kollegor och biträdande rektor. I arbetsuppgifterna ingår att planera och bedriva pedagogiskt arbete i enlighet med gällande styrdokument. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har yrkeslärarutbildning eller kunskap och erfarenhet av arbete inom verkstadsindustrin. Du har goda kunskaper om arbetsmoment gällande driftsäkerhet och underhåll. Meriterande är också om du har kunskap om manuell skärande metallbearbetning, ritningsläsning, ritningskonstruktion, materialkännedom, produktutveckling och arbetsmiljö. 

Du har en god samarbetsförmåga. Vi tror att du har en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap, och att du anpassar ditt sätt att förmedla ett budskap till mottagaren. Du är en trygg person som skapar engagemang och delaktighet, en förebild i klassrummet. Vi tror också att du både sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: snarast enligt överenskommelse. 
Rekryteringen sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Referensnummer: C30316/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-09-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Mattias Öberg

Bitr. Rektor

0226-645354

mattias.oberg@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Yrkeslärare/instruktör till Industritekniska programmet, Karlfeldtgymnasiet