Boliden

Dammtekniskt sakkunnig

Har du ett stort engagemang för dammsäkerhetsfrågor och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med miljö- och teknikförbättringar i en spännande bransch? Då har vi jobbet för dig! Till Boliden Gruvors Miljöavdelning söker vi en dammtekniskt sakkunnig med erfarenhet och entusiasm för förbättring.

 

 

Arbetsuppgifter

Som dammtekniskt sakkunnig utgör du en teknisk expertfunktion som arbetar aktivt med att utveckla företagets kort- och långsiktiga arbete med dammar och dammsäkerhetsfrågor. Tillsammans med tre nära kollegor utgör du en stödjande och rådgivande funktion gentemot företagets affärsenheter i Sverige, Finland och Irland. Bolidens Miljöavdelning fungerar som en gemensam dammsäkerhetsplattform för samordning och rapportering av erfarenhet och kunskap inom Boliden men så även nationellt och internationellt. Vi är öppna för stationering i Stockholm, Boliden, Garpenberg, Aitik, Kevitsa eller Tara. 

 

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:

• Tillföra dammägarens organisation kunskap och erfarenhet rörande dammsäkerhet, samt vara sakkunnig och utgöra expertstöd och teknisk rådgivare i dammsäkerhetsfrågor.

• Driva utvecklingen av dammsäkerhetsarbetet. I detta ingår bl a arbete med att utveckla rutiner, samt samla in ny kunskap genom bland annat omvärldsbevakning i syfte att nå ständiga förbättringar.

• Initiera och driva nödvändiga utredningar och förstudier av säkerhetshöjande åtgärder.

• Vara involverad i arbetet med tillståndskontroll av företagets samtliga dammar.

• Tillse att föreliggande drift-, tillståndskontroll- och underhållsmanualer tillämpas, samt vara behjälplig vid revidering och godkännande av dessa.

• Inneha rollen som dammtekniskt sakkunnig för någon eller några av Bolidens dammanläggningar.

• Ta fram relevant utbildningsmaterial och vara föredragshållare på dammsäkerhetskurser för att tillse att personer som driftmässigt arbetar med Bolidens dammanläggningar har erforderlig kompetens.

 

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter och branschorganisationer är en viktig del av arbetet.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är civilingenjör eller motsvarande inom tex infrastruktur eller samhällsbyggnad och har minst fem års erfarenhet från fackområdet. Erfarenhet av arbete med dammar eller deponeringsteknik är ett krav, där arbete med gruvdammar bedöms som speciellt meriterande.

 

Då arbetet omfattar ett övergripande uppdrag att driva utveckling samt både utgöra en kontrollerande och stödjande funktion innebär det att du som person behöver vara drivande och självgående men även har förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem, jobbar strukturerat och är duktig på att samverka och kommunicera.

 

 

Upplysningar

För ytterligare information om tjänsten kontakta Hans Häggström, Programansvarig Dammsäkerhet Boliden Gruvor, telefon 072-723 11 17.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Saco), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Urval och Intervjuer kan komma att ske löpande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Janet Johnsson, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 November 2020

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 3 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Dammtekniskt sakkunnig