Boliden

Underhållutvecklingsingenjörer

Reliability Engineers / Asset Management Engineers   
till avdelningen för underhållsteknik på Boliden

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.


Arbetsuppgifter
Vi är Boliden - ett metallföretag i världsklass!
I nästan 100 år har vi på Boliden utvunnit bas- och ädelmetaller som får det moderna samhället att fungera. Idag kan vi stolt presentera oss som bland de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion - en position som vilar på lång erfarenhet, innovation i teknisk framkant och avancerad teknik.

Till Teknikavdelningen söker vi nu ett antal Underhållsutvecklingsingenjörer. Om du har erfarenhet från produktion- och underhållsutveckling, och vill vara med på en spännande utvecklingsresa i ett världsledande företag, så har du här en ypperlig möjlighet!

Dina arbetsuppgifter är att utveckla driftsäkerhet och underhållsteknik i absolut teknisk framkant.

Avdelningen för underhållsteknik på Boliden fungerar som en internkonsult med uppdrag att utveckla metoder, stödsystem och tekniska hjälpmedel som bidrar till lokal utveckling av Bolidens produktionsanläggningar. Kort och gott - underhållsteknik verkar som ett tekniskt expert- och utvecklingsstöd mot samtliga driftsenheter inom Boliden Gruvor.

Som underhållsutvecklingsingenjör jobbar du i projektform med både teknikutveckling och som stöd till produktionsanläggningarna för att uppnå bästa möjliga säkerhet, produktivitet och effektivitet. Det kan exempelvis innebära en roll i nyanskaffningsprojekt, förbättring av befintliga anläggningsregister eller förbättring av systemstöd och arbetssätt för underhåll. Vi kallar det även för Asset Management, strategisk tillgångsförvaltning. De flesta projekt bedrivs i samarbete med andra teknikavdelningar och nära verksamheten i något av Bolidens olika gruvområden (Bolidenområdet, Aitik, Garpenberg, Tara, Kevitsa och Kylylahti). Resor med tillhörande övernattningar ingår i tjänsten. 

Det pågår spännande teknikutveckling i form av automation, elektrifiering och digitalisering. Fokus på driftsäkerhet och optimerad förvaltning av anläggningarna är en förutsättning för framtida konkurrenskraft. I detta arbete så kommer strategiskt utveckling, med en modern syn på underhållsteknik och systemanvändning, att spela en avgörande roll. Om du brinner för ny teknik och verksamhetsutveckling som ger resultat så kan vi lova att du kommer att trivas i den här rollen.


Utbildning/Erfarenhet
Vi söker drivna och engagerade ingenjörer.

För att bli framgångsrik i rollen som Underhållsutvecklingsingenjör behöver du har någon typ av relevant ingenjörsutbildning i ryggen. Önskvärt är civilingenjör med lämplig inriktning, men om du är en duktig högskoleingenjör så uppmuntrar vi även dig att söka! Har du erfarenhet från projektledning, produktion, underhållsledning och/eller underhållsystem (t.ex. Maximo) så är det meriterande. Även Lean och verksamhetsutveckling är värdefulla meriter. Vidare är det en fördel med erfarenhet från tung industri eller processindustri - det behöver inte nödvändigtvis vara inom gruvindustrin, bakgrund från andra verksamhetsområden välkomnas också!

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Har du dessutom finska språkkunskaper så ser vi det som en bonus! Körkort B är ett krav.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, stationeringsort Boliden alt. någon gruva eller närliggande ort. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! Varmt välkommen med din ansökan.


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Avdelningschef Underhållsteknik, Stig Nilsson, telefon: +46 (0) 70 6514177, stig.nilsson@boliden.com


Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn +46 (0) 70-300 99 99

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 AUGUSTI 2019Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Projektledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Underhållutvecklingsingenjörer