FMV

Sektionschef Målsystem

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som chef över T&E TEM kommer att vara en nyckelperson i att skapa en mer dynamisk organisation.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov - i fred, kris och krig.


Om T&E
Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Vidsel
T&E:s provplats i Vidsel har tillgång till Europas största provområde över land. Provområdet ligger i Lappland och omfattar ett avlyst, väl bevakat, lågfjällsområde på totalt 1650 km². Här finns mer än 60 års erfarenhet av verifiering och validering, VoV, av militära system. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten samt externa kunder en möjlighet att utprova ny vapenmateriel, öva och verifiera förmåga. 

T&E Vidsel Målsektion
Är en del av Teknisk Enhet (TE) på Provplats Vidsel. Målsektionens huvuduppdrag är att operera, underhålla och utveckla de målsystem som sektionen ansvarar över, flygande, rörliga markmål och sjömål. De flygande målen är två målsystem med höga prestanda och tillhörande utrustning. Rörliga mål utgörs främst av fjärrstyrda fordon som byggs enligt kund önskemål. Sjömål används för provning på hav.

Du som chef på FMV företräder myndigheten enligt FMV vision, verksamhetsidé och mål och skapar förutsättningar för medarbetarna att tillsammans uppnå målen. Du leder målsektionen i enligt med uppdraget, så att Provplats Vidsel kan leverera efterfrågad produktion. Som chef säkerställer du att all verksamhet inom sektionen genomförs på ett säkert sätt och med hög kvalitet både tekniskt, praktiskt och ekonomiskt.


Arbetsuppgifter
Som chef har du verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar, ekonomiskt ansvar och arbetar mot de mål som är uppsatta inom verksamhetsområdet. Du arbetar i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer inom ditt ansvarsområde. Som chef ger du medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och engagemang, i enlighet med FMV ledarskapsprinciper. Du arbetar med utveckling av verksamheten och bidrar aktivt som representant i TE samordningsgrupp samt stödjer och rapporterar till överordnad chef.

Du ansvarar för sektionens ekonomi/budget samt för sektionens olika system. Som chef för målsektionen ska du säkerställa att regelverk flygmateriel efterföljs. Du kommer dessutom vara en del av produktionen, ha produktionsansvar inom sektionen och arbetsleder personalen. Du ska även säkerställa att teknik och arbetsmetoder utvecklas.   

FMV Ledarskapsprinciper är att: Föregå med gott exempel, förtroende, öppenhet och resultat.


Vi söker dig som
Du har relevant teknisk utbildning (ingenjör, högskole-,civilingenjör) alternativt flygteknisk utbildning (militär/civil) eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 
Du ska ha chefserfarenhet eller erfarenhet från arbetsledande roll, exempelvis projektledare och kunskap om personalledning.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och med särskild tyngdpunkt på teknisk engelska. Du ska även kunna arbeta i Officepaketets olika verktyg.
Vi tror att du har erfarenhet inom flyg, gärna inom underhåll eller design av flygmateriel. Det är även en fördel om du har kunskap om regelverk inom RML (regler för militär luftfart).

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter. 

Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektiv. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du är även lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Du har mod att agera efter din egen övertygelse. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och arbetar bra med andra människor.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.
Du har körkort B och är bosatt inom rimligt dagpendlingsavstånd från Vidselbasen. 


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.
Tjänsten är placerad i Vidsel. 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kjell Lundberg, OFR/S Carina Regnéll, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Lars-Göran Rosenberg Chef Teknisk Enhet på telefon 072-204 77 67. 
Sista ansökningsdag är 2022-08-14. 

Välkommen med din ansökan


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Vidsel . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Sektionschef Målsystem