FOI

Nyexaminerade civilingenjörer eller motsvarande

Vi söker dig som nyligen tagit examen som civilingenjör eller motsvarande och tycker det är roligt att ha varierade arbetsuppgifter både praktiskt laborativa och mer teoretiska. FOI växer och på avdelningen för Vapen, skydd och säkerhet behöver vi bli fler. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en forskningsorganisation i framkant inom försvar och säkerhet. Arbetsplatsen ligger naturskönt vid Grindsjön som ger stora ytor för vår försöksverksamhet. 


Vad bidrar du med i arbetet hos oss? 

Vid avdelningen för Vapen, skydd och säkerhet, bedrivs forskning och utveckling för att identifiera och bedöma möjligheter, begränsningar och risker med vapen- och skyddsteknik. Detta görs genom omfattande experimentarbete kombinerat med teoretiska studier och simuleringar. För dessa ändamål finns stora provplatser, avancerade laboratorier och kraftfulla beräkningsresurser, lokaliserade vid Grindsjön på Södertörn söder om Stockholm.

Våra huvudsakliga uppdragsgivare är Försvarsmakten, Försvarets materielverk och myndigheter med ansvar för samhällets civila säkerhet såsom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Polisen, etc.

Vi förväntar oss att du under ledning av kollegor på FOI utvecklar färdigheter och kunskaper för att bidra till avdelningens arbete. Som nyanställd arbetar du tillsammans med våra uppdragsgivare och kollegor med att t.ex. utveckla, genomföra och analysera experiment, arbeta med modellering och simulering av vapen och skydd eller om du är kemist, syntes och analys av explosivämnen.  En stor del av arbetet sker i arbetsgrupper vid Grindsjön och andra delar av FOI, men också i nära samverkan med uppdragsgivare.

Uppgifterna kan innebära att snabbt kunna ta fram ett underlag i en akut fråga för uppdragsgivaren, men kan också innebära långsiktiga arbeten med gott om tid för fördjupning och reflektion. Då vårt arbete styrs av uppdragsgivarnas behov är det av stor vikt att i tid leverera användbara resultat.


Har du den kompetensprofil vi behöver? 
Vi söker dig som är nyexaminerad alternativt har du arbetat en tid efter din examen. Du kan vara civilingenjör eller ha motsvarande akademisk examen med inriktning mot fysik, kemi, elektro, maskin, farkost, väg och vatten eller materialteknik.

Vi fäster stor betydelse vid personliga egenskaper. Det är avgörande att du har:
• God analytisk och praktisk förmåga.
• God förmåga till självständigt arbete och att leverera efterfrågade resultat i tid.
• God förmåga att samarbeta med kollegor och uppdragsgivare.
• Gott omdöme, initiativförmåga och uthållighet i ditt arbete.
• God förmåga att anpassa dig till nya roller och omständigheter och att du ser möjligheter i förändringar.

Ett teknikintresse liksom en vilja att arbeta brett är nödvändigt för att kunna ta sig an de skiftande arbetsuppgifter som väntar. Vi arbetar både nationellt och internationellt så goda kunskaper av engelska och svenska i både tal och skrift, så som presentationer och vetenskaplig rapportskrivning, är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av och kunskap från försvars- och säkerhetssektorn. Intresse för och/eller erfarenhet av experimentellt arbete är särskilt meriterande då vi gärna vill koppla samman teori med praktik.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vad erbjuder vi dig? 
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Avdelningen vapen, skydd och säkerhet består av fem enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor. Läs gärna mer om avdelningen: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. ing. 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 januari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Henric Östmark eller biträdande avdelningschef Pernilla Magnusson. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S-ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).
Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Grindsjön

Kontaktpersoner:
Hanna Ellis

tfn: +46 0855503000

Henric Östmark

tfn: +46 0855503000

Magnus Lindström

tfn: +46 0855503000

Pernilla Magnusson

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Nyexaminerade civilingenjörer eller motsvarande