FRA

Erfaren Nätverksspecialist

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


FRA söker erfarna medarbetare inom nätverksteknik, IT-utveckling, lagring och IT-arkitektur.


Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta fram vår nya IaaS- och PaaS-plattform. För rätt person kan vi erbjuda ett utmanande arbete i en komplex underrättelseverksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi tänker nytt, gör du?Ditt uppdrag

I din roll som nätverksspecialist arbetar du med design, utveckling och konfigurering av nätverk samt närliggande infrastrukturer. När det gäller utveckling ingår du som en resurs i våra projekt och du kan även ingå i en Platform as a service (PaaS) -grupp. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i teamet och tillsammans strävar ni efter att bygga en enhetlig arkitektur. Du kommer att vara delaktig i infrastrukturprojekt där du använder din sakkunskap för implementering av lösningar. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

 

 

Du kan

Vi ser gärna att du har en bakgrund som nätverksdrifttekniker men som gått över i utveckling och innovation. Framförallt har du ett starkt inre driv att vilja förbättra och effektivisera nätverk inom plattformen.

 

Tjänsten kräver att du har mångårig erfarenhet av:

- Routing och switching

- Säkerhetsfunktioner på klientaccessnivå

- Brandvägg/NIPS

- Nätverksvirtualisering

- Automatisering

 

Meriterande är om du även har erfarenhet av Multitenant datacenterdesign och tekniker och/eller Private cloud.

 

För tjänsten krävs att dina språkkunskaper är goda, både i svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna läsa teknisk dokumentation på olika språk.

 

 

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med gediget intresse för teknik och problemlösning samt tycker om att arbeta i team. Du är ansvarstagande och strukturerad samt väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar initiativ till att omsätta nya idéer till aktiviteter för att nå resultat. Samtidigt kräver rollen att du har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du har en god samarbetsförmåga, lätt för att skapa och underhålla relationer samt har en serviceinriktad läggning.

 

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Som nätverksspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med mycket goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-06-02.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-06-02 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

Kontaktpersoner:
Christina Svensson 
tfn: 08-471 46 00 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Erfaren Nätverksspecialist