FRA

FRA söker personal till kabelinhämtningen

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi personal till vår kabelinhämtning som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du omsätta dina tekniska kunskaper till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Vi erbjuder på FRA i allmänhet mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT. Arbetet är omväxlande, under stort eget ansvar både i grupp och enskilt.

I denna roll bedriver du inhämtning av kabelburen trafik i elektroniska kommunikationsnät (IP, telefoni, m.m.). Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

• Bedömning, värdering och analys av den inhämtade trafiken
• Att utföra undersökningar och bidra till optimering av den löpande inhämtningen
• Konfiguration av inhämtningssystem och samt produktionsövervakning

Stöd till planering och utveckling av den tekniska infrastrukturen kan även ingå.
Du arbetar nära andra grupper inom FRA. Resor i och utanför Sverige kan förekomma.
På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som har:
• Gymnasial utbildning, gärna med teknikinriktning
• Flerårig erfarenhet inom IT och/eller elektronisk kommunikation 
• Goda språkkunskaper i Svenska och Engelska

Vi ser det som meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning systemutveckling
• Eftergymnasial utbildning med inriktning på IT och/eller elektronisk kommunikation
• God kunskap kring IP, DWDM, MPLS, Vlan och Routing
• Kunskap om mobiltelefoninät
• Kunskap om telefoni
• Erfarenhet av analysverktyg för datatrafik
• Erfarenhet av nätverk

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som med hjälp av din förmåga att identifiera behov av samarbete över yrkesgränserna uppmärksammar detta, och hittar lösningar på hur de ska tillgodoses. Vi ser att du med hjälp av din sakkunnighet samt analytiska förmåga hittar svar på komplexa frågeställningar. Du tar stort ansvar för dina uppdrag, ser möjligheter i förändring, är initiativrik och kommer gärna med nya idéer för hur man kan hantera nya utmaningar. Samtidigt kan du med din flexibilitet och stabilitet enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 15. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-11.
Referensnummer 4050/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-11

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 11 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker personal till kabelinhämtningen