FRA

Medarbetare till IT-drift

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi letar efter flera medarbetare, både juniora och seniora, till vårt kontor för drift och IT-infrastruktur. Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter i en spännande IT-verksamhet. Hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper för att FRA ska kunna utföra sitt uppdrag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som tekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Just nu har vi behov av tekniker med kompetens inom flera olika områden: nätverk, klient och servicedesk. Arbetet hos oss innebär felavhjälpning, förvaltning och support av hela myndighetens tekniklösningar, på så vis bidrar vi till Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder ett varierande arbete med möjlighet att utvecklas och bygga upp ett stort kontaktnät inom verksamheten tillsammans med kunniga, positiva och engagerade kollegor.


Du kan
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som nätverkstekniker, supporttekniker eller liknande. Vi söker både juniora och seniora medarbetare. Du kan hantera hög säkerhet och sekretess, tycker om att arbeta med problemlösning. Du som söker har en utbildning inom IT eller har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av, intresse för och kunskaper inom något av följande områden:

• Övervakning/larmhantering som stöd i arbetet
• AD och GPO hantering
• Support och problemlösning
• Klienthårdvara (datorer, skrivare, kringutrustning)
• Windows OS och tillhörande applikationer
• Nätverk, switching/routing
• Brandväggar, lastbalanserare


Du är
För att ge riktigt bra service hos oss är det viktigt att du, precis som oss, är en engagerad, prestigelös och ansvarstagande lagspelare. Du sätter kunden i fokus och vill vara med och utveckla dig själv och våra arbetssätt så att vår service blir ännu bättre. Du är en person som är bra på att samarbeta och bidra till teamet, vår sammanhållning och goda stämning. Du har lätt för att knyta nya kontakter och upprätthålla goda relationer. Vi ser även att du är en person som har god självinsikt, drar lärdom av erfarenheter och utvecklar kompetens och prestation över tid. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Karin Bucht på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Urvalet kommer ske löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan.
Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-06-20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-06-20

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 20 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 mars

Kategorier : Data & IT


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Medarbetare till IT-drift