Skanska

Kalkylingenjör Väg och anläggning – Uppsala/Stockholm

På Väg och Anläggning bedrivs olika mark-, energi-, och anläggnings-projekt åt näringsliv, stat och kommun. Inom verksamhetsgrenen verkar infrastruktur, grundläggning och stora projekt som rikstäckande regioner medan de specifika Väg och Anläggningsregionerna är geografiskt placerade – V&A Syd, V&A Väst, V&A Norr, V&A Stockholm och V&A Mellansverige.

 

Region Mellansverige består av fyra distrikt och ansvarar för Skanskas väg- och anläggningsarbeten i Östergötland, Sörmland, Bergslagen och Uppsala/Gävleborg. Är du en strukturerad kalkylingenjör som vill vara med på vår resa och nå vårt mål om klimatneutralitet 2045? Då kan det vara dig vi söker!

 

Att jobba som kalkylingenjör

Dina kalkyler ligger till grund för våra anbud och är avgörande för att kunden skall välja oss. Som kalkylingenjör är du dessutom delaktig i uppstarten av projektet för att överföra kunskapen om kalkylen till produktionsorganisationen och kan initialt vara placerad i projektet och skapa förutsättningar för att åstadkomma säkra arbetsplatser, hög kvalitet, gröna lösningar och förutsägbar lönsamhet i våra projekt.

 

I jobbet ingår till exempel:

  • Kalkylera kostnader för våra olika projekt
  • Läsa förfrågningsunderlag, utföra tidsplanering och ta fram underlag för riskinventering
  • Undersöka tekniska lösningar och alternativa metoder och material
  • Ta fram underlag för slutgenomgångar och verka som stöd under förhandling
  • Ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler
  • Mängdberäkning på ritningar
  • Identifiering och dokumentation av risker, oklarheter och möjligheter

Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra projektchefer och inköpare och det är viktigt att skapa/underhålla relationer och ha en tät dialog med vår producerande personal, leverantörer och underentreprenörer. Arbetet är självständigt med eget ansvar men man har också mycket kontakt med kollegor inom kalkylenheten. Du kommer att ingå i regionens kalkylgrupp.

 

Är du Skanskas nya kalkylingenjör?

Vi söker dig som har byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande med lång erfarenhet från byggbranschen och inom produktion, samt har arbetat minst 3 år som kalkylingenjör. Du har dokumenterad erfarenhet inom entreprenadjuridik och erfarenhet av att jobba i större kalkyleringsprogram. Vidare ser vi att du är strukturerad och samarbetsvillig med intresse för hållbarhet samt trivs i att jobba självständigt och ser möjligheter i ditt agerande!

 

Placeringsort är Stockholm eller Uppsala.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela landet och utvecklas mot nya roller. Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är få andra bolag i Sverige som har ett så stort utbud av internutbildningar som vi. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling!

 

Är du intresserad?

Ansök genom att skicka in ditt CV och personliga brev senast 25 augusti.

 

Vid frågor angående tjänsten kontakta distriktschef Magnus Ljungman Pettersson på telefon 010-448 63 16 eller kalkylchef Fredrik Örnsberg på telefon 010-448 68 08.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

Hos oss är du med och skapar förutsättningar till trygga områden och bättre levnadsvillkor för människor i samhället.

 

Ditt arbete bidrar i omställningen och utvecklingen för en hållbar framtid

Du är en del av ett öppet företagsklimat där alla vågar diskutera, reagera och agera.

 

Du tillsammans med dina kollegor arbetar på ett säkert sätt för att främja en mer hälsosam och trivsam vardag.

 

Här bygger vi en inkluderande arbetsmiljö där du och olika människors kompetens och erfarenhet får plats.

 

Emily | Kontaktperson

 Skicka email

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kalkylingenjör Väg och anläggning – Uppsala/Stockholm